Gimnazijos biblioteka

Gimnazijos biblioteka –  – atviras švietimo ir informacijos centras, sudarantis sąlygas savarankiškam asmenybės tobulėjimui.

Bibliotekos struktūra
Bibliotekos paslaugos
Bibliotekos fondas
Techninė informacijos - komunikacijos bazė

Abonentas

Skaitykla

Vadovėlių fondas

Mokinių aprūpinimas vadovėliais
Grožinės literatūros išdavimas
Atsakymas į užklausas Skaityklos paslaugos
Parodų organizavimas
Nemokamas internetas
Kopijavimo paslaugos

 

Informaciniai leidiniai (enciklopedijos, žinynai, žodynai ir kt.)
Programinė literatūra (grožinė ir kt.)
Vaikų literatūra
Mokslo populiarinimo literatūra
CD ir skaitmeninės mokomosios programos
Periodiniai leidiniai

7 stacionarūs kompiuteriai
Skeneris
Vienspalvis spausdintuvas
Spalvinis spausdintuvas
Kopijavimo aparatas
Multimedia
Diegiama mokyklos bibliotekos programa MOBIS

Bibliotekos renginiai

Knygos, suteikiančios žinių

Balandžio 25 d. 2 klasės mokiniai lankėsi gimnazijos bibliotekoje. Tai buvo netradicinė pamoka, kurios metu antrokai sužinojo apie enciklopedijų, žodynų, žinynų įvairovę ir sandarą, mokėsi ieškoti reikiamos informacijos, atliko įvairias užduotis.
Pamoką vedė gimnazijos bibliotekininkė Danutė Baikauskaitė.

Knygos iš kurių mokomės gerumo

Gimnazijos bibliotekininkė D.Baikauskaitė pakvietė pirmos klasės mokinius prisiminti skaitytas pasakas, atspėti jų herojus, aptarti įvairias situacijas, kaip dera elgtis, o kaip ne.

Neretai sakoma, kad gerumo išmokstama savaime, o aš tikiu, kad šios savybės išmokstama iš knygų, o ypač pasakų. Kai pasakas skaitome, sekame ar jų klausomės, ugdome savo vaizduotę. Ir vieną dieną, koks nors kadaise girdėtas pasakojimas savaime iškils mūsų atmintyje, ir tada suprasime, kad gyvenimo kelyje atsiradusias kliūtis galime įveikti kūrybiškai.

2024 -04-17

Pagalvojau, pamačiau, pasakėlę parašiau

Bibliotekininkė D.Baikauskaitė pasiūlė 2 klasės mokiniams pabūti kūrėjais ir, naudojantis žaidimo „Sukurk pasaką“ kortelėmis, sukurti pasaką arba istoriją. Tai puikus ir įdomus būdas praleisti laiką, lavinti kūrybiškumą, iškalbą, loginį mąstymą, meninį skonį, emocinį intelektą. Žaidimas leidžia pasinerti į nuotaikingą ir paslaptingą pasakų pasaulį, kaskart susiduriant su skirtingais veikėjais, vietomis ir objektais.

Saugesnio interneto diena

Vasario 9 d. 2 klasės mokiniai paminėjo Saugesnio interneto dieną.
Šiandien virtualus pasaulis yra neatsiejama realaus gyvenimo dalis. Vienas iš efektyviausių būdų siekiant užtikrinti vaikų saugumą internete yra nuolatinis kalbėjimasis su jais, domėjimasis, kas jiems svarbu, kaip jie leidžia laiką internete. Ir mums svarbu, kad internetas būtų žinių, pramogų ir gerų emocijų, o ne patyčių, apgaulės šaltinis.


Bibliotekininkė Danutė Baikauskaitė

Integruota pamoka bibliotekoje “Stebuklingas žibintas”

Integruota pamoka bibliotekoje “Stebuklingas žibintas” ketvirtai klasei. Pamoką vedė mokytoja Indrė Adomonė ir bibliotekininkė Danutė Baikauskaitė.

“Knygų Kalėdos”

4 klasės mokiniai dalyvavo akcijoje “Knygų Kalėdos” ir dovanojo knygas mokyklos bibliotekai.

Integruota pamoka „Akiniai knygelę skaito“

Gruodžio 14 d. 1 klasės mokiniai dalyvavo integruotoje pamokoje „Akiniai knygelę skaito“. Prisiminė abėcėlę, skaitė Evelinos Daciūtės pasaką „Drambliai ėjo į svečius“ , atsakė į bibliotekininkės pateiktus klausimus, ieškojo žodžių su dvibalsiu „ie“.

Pamoką vedė mokytoja Irena Lukjanovienė ir bibliotekininkė Danutė Baikauskaitė.

Šiaurės šalių literatūros savaitė

 

 

Kai ima gaubti lapkričio sutemos, uždegame žvakes ir skaitome – tokia yra daugiau nei du dešimtmečius gyvuojančios Šiaurės šalių literatūros savaitės idėja.
Šių metų Šiaurės literatūros savaitės tema – „Kalėdos Šiaurėje“. Skaitymams jaunesnio amžiaus vaikams „Auštant“ siūloma švedų rašytojos Astrid Lindgren knyga „Emilis iš Lionebergos”. Ištraukas iš skyriaus „Naujos Emilio išdaigos“ 1-4 klasių mokiniams skaitė 5 klasės mokinės Andrėja Kavanauskaitė, Smiltė Kairytė, Aistė Sakalauskaitė ir Lėja Žickytė.
Renginį organizavo bibliotekininkė Danutė Baikauskaitė.

Popietė bibliotekoje „Ar knyga gali tapti draugu?“

Rugsėjo 6 d. gimnazijos pirmokai dalyvavo popietėje „Ar knyga gali tapti draugu?“ Vaikai sužinojo, kas yra biblioteka, kiek bibliotekoje saugoma knygų, kurios iš jų skirtos vaikams, susipažino su bibliotekos ir skaityklos fondais ir jų naudojimosi taisyklėmis.